Световната здравна организация отлага одобрението на ваксината единствено поради бюрократични

...
Световната здравна организация отлага одобрението на ваксината единствено поради бюрократични
Коментари Харесай

Ще одобри ли СЗО руската ваксина Sputnik V?

Световната здравна организация отсрочва утвърждението на имунизацията само заради бюрократични спънки. Това сподели пред вестник La Nacion Кирил Дмитриев, началник на Руския фонд за директни вложения, представен от БГНЕС.

Според него съветската страна не вижда особени проблеми с разпознаването на имунизацията, защото успеваемостта й е доказана от изявления в авторитетни медицински списания и действителни данни от цялостен ​​свят. „ Руското министерство на опазването на здравето поддържа тесни връзки със СЗО и разбираме, че към момента има дребни спънки по пътя ни, само че те са от извънредно бюрократичен темперамент “, акцентира Дмитриев.
Русия: Назалната ваксина против Коронавирус също основава имунитет
Назалната ваксина, създадена в центъра " Гамалея ", ще отбрани и тези, които преди този момент не са били имунизирани със „ Спутник V&ldqu...

Към момента Sputnik V е утвърден от регулаторните органи в 71 страни с общо население от четири милиарда души и е вторият по величина в света във връзка с имунизациите. Данните от двете клинични изпитвания и потреблението на Sputnik V в разнообразни страни - Аржентина, Сан Марино, Сърбия, Унгария, Бахрейн, Мексико, Обединени арабски емирства, Беларус, демонстрират, че това е една от най-безопасните и ефикасни ваксини против SARS-CoV-2, означават основателите й.

„ Трябва също да се означи, че имунизацията с съветския препарат разрешава влизане допълнително от 100 страни. Имунизираните със Sputnik V могат да посетят 31 страни и няма да им бъдат желани спомагателни документи за COVID-19. И когато СЗО най-сетне утвърди лекарството, броят от тези страни ще се усили ", сподели ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев.

Ваксината Sputnik V, създадена от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ с поддръжката на RFIF, получи документ от Министерството на здравеопазването през август 2020 година и стана първата записана против ковид в света.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР