Световната здравна организация обяви в сряда, че ще възобнови клиничните

...
Световната здравна организация обяви в сряда, че ще възобнови клиничните
Коментари Харесай

СЗО възобновява тестовете с хидроксихлорохин

Световната здравна организация разгласи в сряда, че ще възобнови клиничните тествания на лекарството срещу малария хидроксихлорохин за лекуване на пациенти с ковид, оповестява БНР.

" Въз основа на наличните данни за смъртността, изпълнителната група ще комуникира с основните откриватели в процеса по отношение на обновяване на клинчите тествания на хидроксихлорохин “, съобщи ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) доктор Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеобрифинг в сряда.

СЗО приключи тестванията с антималарийното лекарство предходната седмица поради опасения, че то усилва смъртността и утежнява сърдечния темп при пациенти с ковид, които са подложени на лекуване с хидроксихлорохин.

По-рано следствие на английския вестник Guardian допусна, че компанията, която е предоставила на медицински списания Lancet и New England Journal of Medicine данни за хидроксихлорохина, разполага единствено с няколко чиновници, които нямат теоретичен опит.

Компанията, известна като Surgisphere, е основана в Съединените щати, а чиновниците ѝ включват публицист на научна фантастика и модел за " наличие за възрастни ".

Самото авторитетното медицинско списание Lancet също се дистанцира от оповестеното на страниците му спорно изследване за въздействието на лекарството хидроксихлорохин, като призна с официално предизвестие, че съществени въпроси били повдигнати по отношение на неговата меродавност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР