Световната здравна организация обяви, че временно спира клиничните изпитания на

...
Световната здравна организация обяви, че временно спира клиничните изпитания на
Коментари Харесай

СЗО сваля доверието си от хидроксихлорокина като решение срещу коронавируса

Световната здравна организация разгласи, че краткотрайно стопира клиничните тествания на хидроксихлорохин като пробно лекуване на ковид. Като претекст за това от организацията акцентират терзанията за сигурността на пациентите, разгласи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Той сочи и различен претекст за решението - обява от предходната седмица в профилираното издание " Lancet ", написа “Сега “.
Според проучването на авторитетното издание, приемащите хидроксихлорохин против COVID-19 са изправени пред по-голям риск от гибел или сърдечни проблеми, в сравнение с пациентите, на които не се дава от този препарат. В публикацията се разказани систематизирани резултати от наблюдението на над 96 000 пациенти в 671 лечебни заведения. Изпитанията на медикамента, реализирани от СЗО в световен мащаб, ще бъдат прекратени, до момента в който не бъдат преразгледани данните за сигурността му.
Директорът на СЗО акцентира, че терзанията за сигурността на хидроксихлорохин и на неговото производно хлорохин са по отношение на потреблението им при лекуването на COVID-19. Употребата им при малария и автоимунни болести, обаче, се счита за безвредна, добавя Тедрос Аданом Гебрейесус.
Още: " Тревожни данни от Съединени американски щати - какъв брой рисков може да е хидроксихлорокинът при лекуване на COVID-19? "
" Министерство на здравеопазването позволи лекуването с Hydroxychloroquine Sulfate Tablets и Azithromycin Dispersible Tablet "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР