Световната здравна организация обяви, че има нови доказателства, че коронавирусът

...
Световната здравна организация обяви, че има нови доказателства, че коронавирусът
Коментари Харесай

СЗО: Има данни за предаване на вируса чрез въздуха

Световната здравна организация разгласи, че има нови доказателства, че ковид ът може да се популяризира посредством дребните капчици, които изпълват въздуха при издишване. Ето за какво предаването на вируса посредством въздуха е допустимо в затворени пространства при неприятна вентилация.

Има ли смяна в позицията на СЗО ?

Досега СЗО смяташе, че главният метод за разпространяване на вируса са капките, отделяни при кихане и кашлица. Те не се задържат във въздуха, а бързо се утаяват върху повърхности и това беше причина за рекомендацията ръцете да се мият по-често.

По-рано в намерено писмо 239 учени от 32 страни укориха СЗО , че подценява ролята на разпространяването на вируса посредством въздуха. Според тях има съществени доказателства, които допускат, че вирусът може да се популяризира и във въздуха: посредством доста по-мънички частици, които остават с часове, откакто хората приказват или издишат.

Бенедета Алегранци от СЗО съобщи, че доказателства за предаване на ковид а посредством въздуха в " претъпкани, затворени и едва проветрени пространства не могат да бъдат изключени ". От СЗО обаче предизвестиха, че доказателствата са предварителни и изискват в допълнение изследване.

Какво трансформира признанието на СЗО ?

Ако доказателствата за предаване на вируса посредством въздуха бъдат доказани, препоръките за това по какъв начин да се предотврати разпространяването на болестта може да се трансформират, като се вкара по-широко потребление на маски и по-строги ограничения за разграничаване, изключително в питейни заведения, заведения за хранене,  публичния превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР