Световната здравна организация обяви, че е временно е преустановила клиничните

...
Световната здравна организация обяви, че е временно е преустановила клиничните
Коментари Харесай

СЗО спира клиничните изпитания с хидроксихлорохин

Световната здравна организация разгласи, че е краткотрайно е прекратила клиничните тествания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19, които тя прави с сътрудниците си в разнообразни страни.

Решението за прекратяване е взето като защитна мярка, показва AFP. То последва публикуването на проучване в здравното издание „ Лансет “, в което се споделя, че е безрезултатно и даже нездравословно потреблението на хлорохин и на неговите производни като хидроксихлорохин против COVID-19, разясни генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Преустановяването ще е до момента в който бъдат проучени данните за сигурност при потреблението на медикамента върху пациенти с COVID-19. Гебрейесус разясни, че лекарството продължава да се смята за безвредно за пациенти с автоимунни болести и малария. Хидроксихлорохинът бе апетитен от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други като допустимо лекарство за заболяването, породена от ковид. Тръмп сподели, че прима лекарството като превантивно средство против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР