Световната здравна организация е в своята година на лидерство в

...
Световната здравна организация е в своята година на лидерство в
Коментари Харесай

Здравните предизвикателства, за които не чухте през 2020 г.

Световната здравна организация е в своята година на водачество в световната битка с пандемията. Но SARS-CoV-2 не е единственият патоген, който се оказа предизвикателство през 2020 година. е единствено една от многото изключителни обстановки в региона на опазването на здравето.
През 2020 година реагира на над 60 изключителни обстановки. Сред тях огнище на чикунгуня (Chikungunya (CHIKV)) - арбовирусна инфекция в Чад, жълта тресчица в Габон и Того, морбили в Мексико, наводняване в Судан, стихии във Филипините и Виетнам, оповестява medium.com   
 СЗО: Здравната система е изтощена поради пандемията СЗО: Здравната система е изтощена поради пандемията
Системата на опазване на здравето в Европа и Америка е изтощена поради разпространяването на ковид, съобщи през днешния ден генералният секретар на...
След 18-месечна борба в източната част на Демократична република Конго дружно с държавното управление е комплициран завършек на втората по величина зараза от .  Това беше една от най-сложните обстановки в региона на опазването на здравето, с която СЗО в миналото се е сблъсквала. Продължава битката с заболяването в западната част на страната.
След разрушителния гърмеж в през август СЗО оказа помощ на ранените, психическа поддръжка на медицинските служащи и общините, оказа помощ да се възстановят разрушените лечебни заведения. 
Оказана е незабавна поддръжка на хиляди бежанци и мигранти в Гърция след пожара в лагера на о. . Предоставен е достъп до здравна помощ на хора в страни, обхванати от спорове в Африка, Близкия Изток и Кавказ.
През 2020 година Африканският район е разгласен за свободен от варианта на дивия полиомиелит. 
 СЗО изследва успеваемостта на съветската ваксина Спутник V “ СЗО изследва успеваемостта на съветската ваксина " Спутник V “
Световната здравна организация е в контакт са Националния център по епидемиология и микробиология " Гамалей “ в Русия във връзка вакс...
Видя се, че страните с надеждна инфраструктура и подготвеност за изключителни обстановки в региона на опазването на здравето успяха бързо да предриемат ограничения по преодоляването на COVID-19  и битката с него.
73-та сесия на международната асамблея на опазването на здравето ще прегледа плана за резолюция (EB146.R10), който засилва готовността на държавите-членки за изключителни обстановки в региона на опазването на здравето благодарение на по-строго спазване на Международните медико-санитарни правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР