Световната търговска организация (СТО) прогнозира свиване на глобалната търговия с

...
Световната търговска организация (СТО) прогнозира свиване на глобалната търговия с
Коментари Харесай

СТО прогнозира свиване на глобалната търговия с 13%

Световната комерсиална организация (СТО) предвижда стесняване на световната търговия с 13% през 2020 година поради икономическият потрес, породен от пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Тази прогноза обаче е доста по-добра от най-песимистичния сюжети на СТО за стесняване от 32%.

„ Нарастват терзанията, че от ден на ден страни се насочват към реализиране на самодостатъчност като отговор на пандемията. Това съсредоточаване на производството излага страните на необятен набор от шокове “, разяснява генералният шеф на СТО Роберто Азеведо по време на онлайн събитие, проведено от Бразилската индустриална конфедерация и офиса на Международната комерсиална камара (ICC) в бразилия.

„ Държавите би трябвало да диверсифицират източниците си на доставки, като пандемията от COVID-19 ще докара до преструктуриране на световните вериги през идните години “, прибавя той.

Азеведо ще се отдръпна от поста си на общоприет шеф на СТО този месец, което е година по-рано от плануваното. Той заяви за изненадващото си решение през май. Бразилецът заема позицията от 2013 година, като вторият му мандат трябваше да завърши в края на август 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР