Световната търговска организация (СТО) прогнозира спад в световната търговия през

...
Световната търговска организация (СТО) прогнозира спад в световната търговия през
Коментари Харесай

Огромен спад на световната търговия прогнозира СТО

Световната комерсиална организация (СТО) предвижда спад в международната търговия през 2020 година от 13% до 32% на фона на пандемията от ковид. Тези данни са оповестени в нейния отчет, оповестен през днешния ден в Женева.
" Очаква се международната търговия да намалее с 13% до 32%, защото пандемията, породена от COVID-19 нарушава естествената икономическа интензивност и живот в света ", отбелязва СТО, представена от ТАСС.
Какво ще коства разпространяването на COVID-19 на света?
Експертите изясняват забележителния диапазон в прогнозата с " невиждания темперамент на актуалната здравна рецесия и несигурността по отношение на точните й стопански последствия ".
Според икономистите от СТО, „ спадът евентуално ще надвиши спада, който беше регистриран по време на международната финансова рецесия през 2008-2009 година “
Генералният шеф на СТО Роберто Азеведо на съобщи по отношение на публикуването на отчета, че икономистите на организацията са създали два сюжета.
Според оптимистичния сюжет държавните управления ще могат бързо да овладеят обстановката и тогава спадът ще бъде 13%.
Но при втория сюжет, в случай че не е допустимо бързо да се преодолее рецесията, спадът в международната търговия със артикули може да доближи до 32% " и даже повече ", съобщи ръководителят на СТО.
Той напомни, че актуалната рецесия " е принудила страните да подхващат невиждани ограничения за отбрана на живота на хората ". Рецесията в търговията ще има " мъчителни последствия за фамилиите и бизнеса ", заключи Азеведо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР