Световната сцена вече изглежда по-малка, по-бедна и по-скучна без титаничната

...
Световната сцена вече изглежда по-малка, по-бедна и по-скучна без титаничната
Коментари Харесай

Шоубизнесът се смали без титаничната Тина Търнър

Световната сцена към този момент наподобява по-малка, по-бедна и по-скучна без титаничната Тина Търнър, която умря на 83-годишна възраст, след дълго боледуване, заяви " Труд бг ". Мик Джагър написа, че скърби за своята " невероятна и изключително надарена другарка ". Елтън Джон я разказа като " тотална легенда в студиото и на сцената ". " Тя беше недосегаема, една от най-вълнуващите и наелектризиращи международни изпълнителки ", сподели още Елтън.

Реакции валят от целия свят, а музиката на Тина звучи непрекъснато. " Тина Търнър, " Кралицата на рокендрола " умря спокойно на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Куснахт, покрай Цюрих, Швейцария ", се споделя в формалното изказване.

Родена е като Анна Мей Бълок (Anna Mae Bullock) на 26 ноември 1939 година в Нътбуш, Тенеси, Съединени американски щати. Кариерата є продължава повече от 60 години, тя получава необятно самопризнание и голям брой награди. Родена и израснала в американския Юг, тя става и швейцарски жител.

Започва кариерата си като музикант в средата на 50-те години, когато става певица на Кингс ъф Ритъм на Айк Търнър. За първи път записва през 1958 година под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 година като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю. Успехът идва с поредност от огромни шлагери, в това число A Fool in Love, River Deep - Mountain High (1966), Proud Mary (1971) и Nutbush City Limits. В автобиографията си " Аз, Тина ", тя разкрива няколко случая, в които е понесла съществено домашно принуждение от Айк преди да се разделят и разведат през 70-те. Израства като баптистка, само че сменя вярата си с будизма през 1974, цитирайки религията и религиозното песнопение Нам Миохо Ренге Кио като фактора, който я стабилизира през сложните времена.

След развода с Айк Търнър тя още веднъж построява кариерата си посредством осъществявания, въпреки че изначало има компликации при оставянето на отпечатък върху музикалните ранглисти като солов създател. В началото на 80-те, тя се завръща на музикалния хоризонт с нова поредност от шлагери, започвайки със сингъла от 1983 Let`s Stay Together, последван от изданието на петия є солов албум Private Dancer, носещ триумфи по целия свят. What`s Love Got to Do With It, най-успешният сингъл от албума, по-късно е употребен като заглавие за биографичен филм, приспособен по нейната автобиография. Освен като музикален създател, Търнър се радва на триумф в киното, включващо роля в рок мюзикъла от 1975 година Томи и основната роля в блокбъстъра " Лудия Макс 3 " с Мел Гибсън, както и къса поява в " Последният екшън воин " от 1993 година

Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди " Грами " и продавайки повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо към 100 милиона бройки по света. Тина бе именита с енергичното си театрално наличие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 година Търнър се връща от полуоттеглянето си, с цел да предприеме турнето " Тина! " във връзка на 50 годиншия празник. Турнето на Търнър се трансформира в едно от най-успешните в историята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР