Световната шампионка в овчарския скок от Доха 2019 Анжелика Сидорова

...
Световната шампионка в овчарския скок от Доха 2019 Анжелика Сидорова
Коментари Харесай

Сидорова може да смени националността си, ако ситуацията в руската атлетика не се промени

Световната шампионка в овчарския скок от Доха 2019 Анжелика Сидорова разгласи, че може да смени националността си, в случай че обстановката с съветската федерация по лека атлетика (ВФЛА) не се промени. ВФЛА е със замразен статут поради абсурда с манипулирани проби от Московската антидопингова лаборатория от 2015 година, а спортистите от страната би трябвало да получават особено позволение за присъединяване в огромни надпревари като неутрални спортисти.

" Засега не преглеждам опцията да се състезавам за друга страна, само че не мога да изключа този вид, тъй като сутацията е комплицирана. Преди четири години преди Олимпиадата в Рио дори не можех да си показва, че ще си помисля за това. Тогава бях изрично срещу. Сега се възнамерявам, въпреки че това стои на последно място в проектите ми, тъй като се надявам да не се случи ", разяснява 29-годишната Сидорова.

Тя е европейска шампионка навън от Цюрих 2014, както и настояща континентална шампионка в зала от Глазгоу 2019. Сидорова има и две сребърни оценки от международни шампионати на закрито.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР