Световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри в Пекин

...
Световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри в Пекин
Коментари Харесай

Сакамото поведе след кратката програма на финала на Гран При в Торино

Световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри в Пекин 2022 Каори Сакамото от Япония поведе след късата стратегия при дамите на финала на шампионата Гран При по фигурно пързаляне в Торино (Италия).

Тя получи за композицията си оценка от 75.86 точки, а на малко повече от точка зад нея е сънародничката й Маи Михара, която има 74.58. На трета позиция досега е международната вицешампионка Льона Хендрикс от Белгия със 74.24 точки.

Световните вицешампион Рику Миура и Рюичи Кихара от Япония завоюваха златните медали при спортните двойки и донесе историческа първа купа в тази категория за страната на край на Гран При.

Миура и Кихара извършиха всички механически детайли във волната си стратегия и получиха 136.50 точки, с цел да съберат 214.58 от двете осъществявания.

" Днешното показване не беше най-хубавото за нас, само че сме в действителност щастливи, че спечелихме първа купа от Гран При край за Япония. Благодарим на публиката за поддръжката. И двамата направихме някои неточности, тъй че сме смутени от това. Като цяло считаме, че това е ужасно преживяване за нас преди да се отправим към Световното състезание през март в Япония ", сподели Кихара.

Златните медалисти от шампионата на планетата Алекса Шимека-Ниерим и Брендън Фрейзър от Съединени американски щати останаха на второ място с 213.28 точки, а трети са Сара Конти и Николо Мачи от Италия със 187.02 точки, които също донесоха първи орден за страната си от финалния шампионат Гран При.

Пайпър Джил и Пол Поарие от Канада поведоха след ритмичния танц при танцовите двойки с 85.93 точки. Бронзовите медалисти от Световното състезание Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) са краткотрайно втори с 85.49 точки, пред двукратните европейски бронзови медалисти Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия с 84.55 точки.

Надпреварата приключва в събота с волната стратегия при мъжете, при танцовите двойки и при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР