Световната рекордьорка в хвърлянето на копие Барбора Шпотакова все още

...
Световната рекордьорка в хвърлянето на копие Барбора Шпотакова все още
Коментари Харесай

Шпотакова решава есента дали остава за Олимпиадата в Токио 2021

Световната рекордьорка в хвърлянето на копие Барбора Шпотакова към момента се надява, че в атлетиката ще има надпревари през 2020 година. А решението си дали ще остане до Олимпийските игри в Токио през 2021 година ще вземе през есента.

През предходната седмица Игрите в Токио, които трябваше да се проведат това лято, бяха отсрочени с една година поради пандемията от ковид. Именно в Токио чехкинята се надяваше да завоюва третото си олимпийско злато при появяването си на пета олимпиада и по-късно да постави завършек на спортната си кариера.

View this post on Instagram
A post shared by Monika Absolonova (@monika_absolonova) on Jul 15, 2018 at 10:28pm PDT
38-годишната Шпотакова към момента е стимулирана да се състезава на късни летни шампионати тази година, както и на Европейското състезание в Париж, което към момента е по проект за края на август.
“Ще забележим през есента дали ще остана за Олимпийските игри в Токио през 2021 година Вярвам, че мотивацията ще пристигна. Оптимистка съм, само че в този миг не е вярното време да реша. Имам млад треньор и дружно работим доста добре. Връзката ни е добра, тъй че мога да си показва да продължа и идната година”, сподели Шпотакова пред denik.cz.
View this post on Instagram
A post shared by Josh (@joshthearchitect) on May 1, 2019 at 6:00am PDT

След сполучливата си взаимна работа с Рудолф Черни и Ян Железни, която докара до олимпийски трофеи през 2008 и 2012 година, в този момент Шпотакова тренира с някогашния интернационален играч в тласкането на гюле Ян Тилце. В момента чехкинята се намира вкъщи в Чехия, откакто подготвителната й беза в Прага беше затворена.
“Има доста неща, които да върша вкъщи. Стадион “Дукла” е затворен, само че аз съм по отношение на треньора и това работи. Основната ми подготовка за сезона приключи, тъй че няма проблем да упражнявам даже в тези условия. Тренирам у дома и тичам на открито в гората или в градината”, добави именитата чешка атлетка.
View this post on Instagram
A post shared by Ozena Utulu (@enabled_ena) on Aug 9, 2017 at 9:37pm PDT

Шпотакова държи олимпийския връх в хвърлянето на копие от Пекин 2008 със 71.42 метра, както и международния от 72.28 метра, който беше подложен от нея четири седмици по-късно в Щутгарт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР