Световната пандемия от коронавируса наложи спирането на почти всички спортни

...
Световната пандемия от коронавируса наложи спирането на почти всички спортни
Коментари Харесай

В още едно първенство започват да играят

Световната пандемия от ковид наложи прекъсването на съвсем всички спортни събития. В момента единствено три футболни шампионати се играят, само че от на следващия ден те ще станат с едно повече, защото започва шампионатът на Таджикистан.

Eдинственото състезание в Европа, където към момента се организират мачове, е това на Беларус. Освен него срещи се играят в Никарагуа и Бурунди, като и в трите страни има случаи на инфектирани с COVID-19.

В Таджикистан към този момент няма регистрирани инфектирани от новия вирус, макар че централноазиатската страна има граница с Китай. Първенството ще стартира по проект на следващия ден, само че сезонът се открива още през днешния ден със среща за Суперкупата сред първенецът Ищиклол и вторият от миналогодишното класиране Кужанд. Двубоят ще се играе пред празни трибуни в столицата Душанбе.

" Знаете, че шампионатите съвсем на всички места са спрени заради пандемията от ковид. За благополучие, в Таджикистан няма ковид и новият футболен сезон в страната стартира ", съобщи треньорът на Ищиклол Виталий Левченко на конференция преди мача. Неговият завоюва требъл през 2019 година и стана първият клуб с шест следващи трофеи.

Tajikistan football commentary + starling chirping ASMR [2 hours] pic.twitter.com/A9mfHbvZkB
— The Puro Pourri Podcast (@PuroPodcast) April 4, 2020
От локалната футболна федерация оповестиха, че се надяват известността на шампионата да се увеличи през идващите седмици и с наслада биха обсъждали предложения за телевизионни права от други страни. Първенството на Беларус се възползва от обстановката, като едно от дребното, които се организират, и подписа няколко контракта. То към този момент се излъчва в над 10 страни, измежду които България, Русия, Израел и Индия.

Мачовете във Висшата лига на Таджикистан започват с три срещи на следващия ден. Те също ще се играят без аудитория като превантивна мярка. Треньорите на Ищиклол и Кужанд подкрипаха това решение.

" Вярвам, че да играем на празни трибуни няма да се отрази на мача. Искам да прикани почитателите да бъдат търпеливи. Поне шампионата тук стартира, а феновете в други страни са изцяло лишени от футбол ", съобщи Левченко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР