Световната номер 1 Ига Швьонтек се оттегли от силния тенис

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек се оттегли от силния тенис
Коментари Харесай

Швьонтек няма да защитава титлата си в Маями заради травма на ребрата

Световната номер 1 Ига Швьонтек се отдръпна от мощния тенис шампионат в Маями поради травма на ребрата, оповестиха уредниците на конкуренцията.

Полякинята бе настояща шампионка от съревнованието и трябваше по стратегия да играе с представителката на домакините Клеър Лу във втори кръг в четвъртък, откакто почива на старта като сложена.

Швьонтек разкри в изказване, че ще пропусне и идващия мач на Полша в шампионата Били Джийн Кинг Къп. Тя отстъпи на полуфиналите на Индиан Уелс от бъдещата шампионка Елена Рибакина, само че призна, че не е способна да играе и тази седмица с контузията, която я изтезава.

„ Знаете, че по време на шампионата в Доха и след него страдах от сериозна зараза. Позволиха ми да играя, само че мощен епизод на тежка кашлица докара до контузията на ребрата. Опитахме се да се оправим с казуса и да продължа да играя, до момента в който е безвредно за мен. Анализирахме данните през последните няколко години и моят доктор приготви диагнозата ми. За страдание, не преставам да изпитвам доста дискомфорт и болежка и не мога да се състезавам “, сподели 21-годишната тенисистка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР