Световната номер 1 - Ига Швьонтек претърпя поражение, в турнира

...
Световната номер 1 - Ига Швьонтек претърпя поражение, в турнира
Коментари Харесай

Ига Швьонтек се препъна по пътя към титлата в Синсинати

Световната номер 1 - Ига Швьонтек претърпя проваляне, в шампионата от сериите Мастърс в Синсинати, от представителката на домакините и победителка в конкуренцията през 2019 година Медисън Кийс с 3:6, 4:6.

Кийс направи изключителна серия от девет следващи гейма, с която взе първия сет и поведе с 5:0 във втория. Полякинята понижи до 4:5 и даже сервираше за равнене на резултата, само че позволи нов пробив и това се оказа решаващо.

Американката записа първата си победа против номер 1 в света след пет следващи загуби без извоюван сет преди този момент.

"Чувството е ужасно. Не съм имала триумф против настояща номер 1 в света, а да победя Ига, откакто съм изгубила два пъти в два мача от нея преди този момент, значи доста за мен. Мисля, че сега играя много добър тенис. Във втория сет поведох с 5:0 и трябваше да остана съсредоточена. Но може би се отпуснах малко, а и тя заигра много по-силно. При 5:4 си помислих какво тъкмо правех, с цел да взема този задатък. Започнах да се движа по-добре и да я подлагам напрегнат при първа опция. Това даде резултат ", разяснява Кийс.

На четвъртфиналите американката ще срещне шампионката от "Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахстан), която се оправи в третия кръг с друга представителка на домакините Алисън Риск с 6:2, 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР