Световната икономика е започнала своето изкачване от дъното, но пътят

...
Световната икономика е започнала своето изкачване от дъното, но пътят
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Очаква ни влошаване на стандарта на живот

Световната стопанска система е почнала своето нанагорнище от дъното, само че пътят ще бъде неравномерен и нерешителен. Това разгласи в специфична конференция за българските ограничения ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение, предава Българска национална телевизия.

Макар прогнозата да е по-малко песимистична, следим невиждан негативен напредък - 4,4%.

Според прогнозите на МФВ ще има отчасти възстановяване- 5,25% напредък следващата година, което няма да е задоволително да ни върне в предкризисните равнища от 2019 година Очаква ни утежняване на стандарта на живот в съвсем всички страни, безапелационна е Георгиева.

"Препоръката ни е да се поддържат компаниите и семействата, с цел да избегнем пагубно стесняване на стопанската система, несъмнено, ние също би трябвало да пазим квитанциите, да сме доста виновни за това по какъв начин се употребяват парите на данъкоплатците. Висока отговорност, отчетност. изключително в този интервал. Днес е по-опасно да създадем по-малко, в сравнение с да създадем малко повече от нужното. Правителството би трябвало да стартират да оглеждат кого поддържат, дали не са компании със структурни проблеми и да ги държим на изкуствено дишане вечно ", изясни Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение.

По думите на Георгиева, България все още се оправя по-добре от доста страни с рецесията. Както във връзка с инфектираните, по този начин и във връзка с икономическите ограничения.

"България организираше виновна фискална политика, в случай че научихме нещо от тази рецесия, то е, че когато в положителни времена имаме буфери и макроикономическа непоклатимост, когато дойдат неприятни времена по-добре устояваме на проблемите. България за благополучие на българските жители е в тази категория ", разяснява още Георгиева.

Специално внимание би трябвало да се обръща на банковата система, разгласи ръководещият шеф на МВФ.

Очакванията на институцията е индустрията да се възвърне по-бързо от бранша на услугите. Основните рекомендации на МВФ, отправени от Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение са:

- Да продължи фокусът върху здравето на живот, до момента в който не излезем от рецесията. Политиката за имунизациите е икономическа политика.

- Докато не забележим здравната рецесия да отмине, е извънредно значимо да продължи поддръжката за компаниите и семействата, да не отрежем тези животоспасяващи поддържа. Да не отрежем тези поддържа, които сме основали до този миг.

- Фискалната политика би трябвало да бъде гъвкава, да се приспособява към изменящите се условия. Досега фискалната поддръжка беше универсална, всички компании бяха подкрепени, с времето би трябвало да мислим за пренасочване на фискалната поддръжка, където ще има най-голяма употребява за стопанската система. Подкрепата би трябвало да е ориентирана към хората, към служащите. Солидни вложения.

- Какъв ще бъде света след пандемията, какво можем да създадем, с цел да имаме по-динамична, устойчива стопанска система. Не би трябвало да крепим стопанската система на предходната, а да използваме огромния фискален тласък. Трябва да го насочим към стопанската система на 21 век - цифрова, зелена, по-справедлива, с други думи по-устойчива.

Успехът в бъдещето ще продължи да зависи от това да сме дружно като свят, от интернационалното съдействие, ограниченията за стабилизиране на стопанската система да са синхронизирани, сподели още Георгиева.

Международния валутен фонд счита да употребява с потенциала си от 1 трилион $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР