Световната икономика е заплашена в близко бъдеще от надуваните голям

...
Световната икономика е заплашена в близко бъдеще от надуваните голям
Коментари Харесай

Балоните ще се спукат: Какво заплашва световната икономика

Световната стопанска система е застрашена в близко бъдеще от надуваните огромен брой балони, които може да се спукат и това ще докара до задълбочаването на международната рецесия, провокирана от пандемията от ковид. Това настояват финансисти, интервюирани от организация Bloomberg.

Експертите упрекват централните банки на редица страни за " надуването на балоните ". На първо място – и Европейската централна банка.

Повечето регулатори през последните месеци са взели курс на намаляване на парично-кредитната политика. Това се показва в приемането на стратегии, предвиждащи изкупуването на държавни и корпоративни облигации.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коронавирусът, без значение от произхода му, беше прелестно уп...

Тези дейности преследват две цели – първо, да се понижи доходността на пазара на разпределяне заеми и второ – да се влее спомагателна ликвидност в банковата система, с цел да може да се кредитира стопанската система, съобщи БГНЕС.

За миналата 2020 година Фед разгласи започването на стратегия за безлимитно парично облекчение. ЕЦБ също предприе сходни ограничения на стойност 1,85 трилиона евро.

В резултат доходността от държавните и корпоративни облигации доближи историческите минимуми, а в някои случаи – стана даже негативна. Това направи взимането на заем доста на ниска цена и подбуди вложителите да търсят други активи. В момента те са се насочили към акции, валути, скъпоценни метали, недвижими парцели и, съобщи БГНЕС, цитирайки РИА Новости.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР