„Световната икономика е свързана. Нашата икономика е изключително транспортно ориентирана

...
„Световната икономика е свързана. Нашата икономика е изключително транспортно ориентирана
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Следващата финансова рамка ще бъде т. нар. план „Маршал”

„ Световната стопанска система е обвързвана. Нашата стопанска система е извънредно транспортно насочена и няма по какъв начин да си мислим, че даже и да излезем относително бързо от това предизвикателство и тази рецесия, няма да има отражение в икономиката”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариев.

„ Всички сме обезпокоени, никой не си мисли, че тази пандемия, международна, няма да се отрази на стопанската система. И тъкмо по тази причина и две ограничения са ориентирани в две направления, в две линии са ориентирани напъните на всичките държавни управления, и на Европейски Съюз, в това число и на нашето.

Първата, най-важната и най-спешната е справяне с директното предизвикателство на болестта, запазване на живота и здравето на популацията.

И вторият е справяне с икономическите провокации, оптимални старания за опазване на работните места. И това са ограничения, които българското държавно управление взе и разгласи още преди седмица. Те са в няколко стадия. Едните са по време на най-тежките ограничавания. Следващите ще бъдат, откакто се поразхлабят ограниченията, по-дългосрочни. Ние започваме пренастройване напълно на идната бюджетна финансова рамка на Европейски Съюз. Те към този момент са сложили задача, екипите работят в комисията. Следващата финансова рамка ще бъде така наречен проект „ Маршал”.

Той ще бъде ориентиран на първо място към изправяне стопанската система още веднъж на крайници, още веднъж към растеж”, разяснява Захариева.

„ Бюджетът на Европейски Съюз е един. В миг на рецесия най-адекватното нещо е тези стратегии да се насочат към провокациите и способи и стратегии за превъзмогване на тази рецесия. За България е 812 млн. евро от стратегиите. Комисията доста бързо и съответно реагира и даде, т. е. за стратегии на държавното управление за ограничения, свързани с битката с коронавируса”, сподели още Екатерина Захариева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР