Световната икономическа криза, предизвикана от коронавируса през 2020 г., удари

...
Коментари Харесай

Fintech Summit 2021: Пред финтех индустрията в региона няма заплахи, а само възможности за ръст и иновации

Световната икономическа рецесия, провокирана от ковид през 2020 година, удари световната финансова екосистема. Като част от нея секторът на финансовите технологии не остана непокътнат. Но въпреки и очевидно да се бори с следствията от COVID-19, той има всички шансове да излезе от тази рецесия по-силен. Какви са вероятностите и бъдещето на бранша след пандемията, нови провокации, само че и новите модели на развиване. Това ще са част от тематиките на годишната конференция на " Капитал " FinTech Summit, която ще се организира на 30 март. Традиционно в нея ще вземат присъединяване специалисти, визионери, иноватори и представители на компании от страната и чужбина, както и на централната власт и регулаторите. Повече за конференцията може да научите.
Иван Хаджов e управител " Бизнес развиване Digital " в MasterCard за България, Северна Македония, Албания и Косово. Той има над 11 години опит с цифрови решения в разнообразни браншове - финтех, онлайн гейминг и хазартната промишленост. Работата му е обвързвана с подкрепяне на банковите институции, финтех фирмите, търговците и държавните управления на другите пазари в развиването им, посредством потреблението на най-новите технологии на MasterCard, в това число: решения за електронна търговия, цифрови портфейли, мобилни заплащания, решения за електронна идентификация и киберсигурност. Хаджов ще вземе присъединяване в годишната конференция на " Капитал " Annual FinTech Summit. Какви са уроците, които научихте от актуалната икономическа рецесия? Промени ли тя вашия бизнес?

Един от главните уроци, които научихме и се опитахме да предадем на цялата екосистема, е да бъдем адаптивни, да реагираме бързо на измененията и да търсим благоприятни условия във всяка обстановка.

Именно поради това се фокусирахме върху електронната търговия и цифровизация на дребния и междинен бизнес. Активно развиваме безконтактните и мобилни заплащания, които се оказаха желани по време на пандемия, заради обстоятелството че са по хигиенични и по-удобни от кешовите разплащания. Заедно с нашите сътрудници работим интензивно върху подобряването на потребителско преживяване през всички канали и основаване на просвета за електрони разплащания в крайния консуматор и търговците.

Въпреки че забавянето на търговията и фрапантното понижаване на паричните потоци в някои промишлености, като туризъм, бизнес пътувания, превоз и всеобщи събития афектира отрицателно бизнеса на платежните системи, ние имаме вяра, че в дълготраен проект позитивният резултат от ускорената цифровизация на бизнеса и основаните привички в крайния консуматор ще доведат до повече изгоди в сравнение с изгубените благоприятни условия по време на рецесията.

Наложи се бързо да се приспособяваме към отдалечена работа, онлайн конференции и видео диалози, което за следващ път показва цената на технологиите и цифровата промяна. За благополучие огромна част от бизнеса се възползва от технологиите, съумя бързо да се приспособява към новата работна среда и ще намира изгодите от тях и за напред. Каква е ролята на компании като Mastercard в развиването на цифровата екосистема и цифровата стопанска система оттатък обичайните финансови услуги?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР