Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова е първата българска

...
Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова е първата българска
Коментари Харесай

Станимира Петрова на финал срещу румънка на турнира “Странджа”

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова е първата българска финалистка на интернационалния боксов шампионат " Странджа ", провеждащ се в столичната зала " София ", написа Sportal.bg.

Двукратната носителка на купата надви изрично с 5-0 съдийски гласа против класната си италианска в категория до 57 кг съперничка Ирма Теста и зарадва почитателите си по трибуните, както и министъра на младежта и спорта Красен Кралев и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Както е известно, Станимира е състезателка на варненския боксов клуб " Ивайло Маринов ".

Превъзходството на Станимира на кръга бе толкоз отчетливо, че феновете започнаха да честват успеха още преди да бъде оповестено съдийското решение, което удостовери видяното - 30-27, 30-27, 30-27, 30-27 и 29-28, като само финландският арбитър бе присъдил последния рунд на Теста, само че всичко останало бе в актива на българката.

Във вчерашния си дуел Петрова надделя с единомислещо съдийско решение представителката на Сомалия Рамила Али. Днешната съперничка Теста може да се похвали със сребърен орден от Младежките олимпийски игри в Нанкин 2014, а е била и международна шампионка за девойки, въпреки и в по-горната категория до 60 кг.

Още в първата минута Петрова провокира овации от трибуните с няколко положителни десни крошета, като за разлика от вчерашния си дуел, този път тя бе тази, която стъпваше напред и предизвикваше дейностите. Комбинацията ляв прав-десен крос бе изпълнена чудесно няколко пъти от Петрова в първия рунд и тя изглеждаше, че държи борбата под надзор. Първото тежко попадение за втората част също беше дело на българката, още веднъж с ляв прав и десен крос. Дясната ръка на Петрова още веднъж няколко пъти сътвори проблеми на Теста, като в самия завършек на рунда публиката приветства две следващи солидни нейни крошета. В третия рунд Станимира предпочиташе да изчаква дейностите на съперницата си и да отвърна, като се опази от съществени провали.

На финала Станимира Петрова ще срещне румънката Лакрамиоара Перижок, която се класира без игра за последната фаза.  Перижок отстрани българката Марина Сивенова в предварителния кръг на 13 февруари.

През 2015 и 2016 година Петрова завоюва купа " Странджа " след триумфа си в категория до 51 кг, а другояче сграбчи златото в шампионата и при 57-килограмовите предходната година. През 2017-а Петрова остана първа подгласничка за трофея.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР