Световната футболна централа ФИФА е предприела дисциплинарни процедури срещу Мексико,

...
Световната футболна централа ФИФА е предприела дисциплинарни процедури срещу Мексико,
Коментари Харесай

ФИФА погна Мексико, феновете им скандирали обиди срещу гейовете

Световната футболна централа ФИФА е подхванала дисциплинарни процедури против Мексико , откакто техните почитатели са обиждали гейовете по време на успеха на техния тим с 1:0 над Германия през вчерашния ден на Световното състезание, оповестява " Асошиейтед прес ".

Някои последователи на Мексико скандираха обиди, когато вратарят на Германия Мануел Нойер е изпълнявал удар от вратата в 24-ата минута в мача на стадион " Лужники " в Москва.

Феновете в Мексико употребяват скандирането, с цел да наскърбяват противниковите вратари, когато те извършват навън. Въпреки че се преглежда като засегнатост, някои настояват, че няма скандирането няма дискриминационно желание.

ФИФА не е дала детайлности за естеството на откритите дисциплинарни процедури, като не е прецизирала по кое време ще се състои чуването.

Мексиканската футболна федерация неколкократно е била глобявана от ФИФА поради обидните викания на почитателите през последните години, само че глобите не са ескалирали. Мексиканската футболна федерация и играчите по-рано приканиха почитателите да прекратят скандирането, с цел да се избегнат още санкции.

Спортният трибунал анулира две санкции против Мексико през ноември, постановявайки, че скандирането е " обидно ", само че нямало желание да атакува , въпреки че остави санкциите в действие.

ФИФА употребява нова антидискриминационна процедура за Световното състезание в Русия, според която съдиите са инструктирани да стопират играта, когато бъде забелязано или чуто дискриминационно държание . Ако то продължи, съдията може да приключи мача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР