Световната федерация по футбол (ФИФА) спря всички отбори от Тринидад

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) спря всички отбори от Тринидад
Коментари Харесай

ФИФА спря участието на всички отбори от Тринидад и Тобаго в международни мачове

Световната федерация по футбол (ФИФА) спря всички тимове от Тринидад и Тобаго от интернационалните участия, откакто Федерацията на островната страна (ТТФА) се обърна към Върховния съд на страната в несъгласие с разпоредбите.

ТТФА и ФИФА са в спор от средата на март, когато от Цюрих издадоха предписание за разформироване на управителното тяло по отношение на поредност открити нарушавания. Но от Тринидад и Тобаго не одобриха мнението на ФИФА и се обърна към съда. ФИФА разгласи, че е основала и изпратила комитет по нормализацията, който да приготви изборите за ново управление, защото има задоволително доказателства, че сегашните управници имат поредност от неприятни решения и са забъркани в корупционни практики. Но президентът на ТТФА Уилям Уолъс оспорва тези изказвания и отхвърля да се отдръпна от властта, като се обърна към магистратите.

" Преустановяването на присъединяване на тимове от всевъзможен сан от Тринидад и Тобаго в интернационалните футболни срещи беше провокирано от бившето управление на TTФА, което подаде иск пред локален съд в Тринидад и Тобаго, с цел да оспори решението на Съвета на ФИФА за назначение на комитет за нормализация във футболния живот там ", се споделя в изказване на ФИФА.

" Този метод на деяние е директно нарушаване член 59 от Устава на ФИФА, който категорично не разрешава прибягване до цивилен съдилища, в случай че не е закрепено като проблем в докуменитте на централата, прибавят от Цюрих.

ФИФА прецизира, че е дала в началото краен период 16-и септември за отдръпване на делото, който в следствие е бил продължен до 23-и, само че и в двата случая от Тринидад и Тобаго са отказали да се съобразят. Това принуждава администрацията на Джани Инфантино да вземе решение за суспендирането.

" Това прекъсване ще бъде анулирано единствено тогава, когато ТТФА се съобрази напълно със отговорностите си като член на ФИФА, в това число признавайки назначения Комитет за нормализация и привеждайки личните си документи в сходство с тези на Световната федерация, приключва писмото.

По стратегия националният тим на Тринидад и Тобаго би трябвало да играе на 8-и октомври международна подготовка с Гияна по пътя към Мондиал 2022 в Катар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР