Световната банка (СБ), която замрази помощта си за Афганистан след

...
Световната банка (СБ), която замрази помощта си за Афганистан след
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 280 млн. долара хуманитарна помощ на Афганистан

Световната банка (СБ), която замрази помощта си за Афганистан след идването на власт на талибаните през август, разгласи, че ще даде на страната 280 милиона $ за филантропични потребности, съобщи Франс прес.

Парите ще дойдат от специфичния фонд за възобновяване на Афганистан. Те ще бъдат предоставени до края на годината на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) и на Световната стратегия по прехраната, заяви СБ в официално съобщение.

УНИЦЕФ ще получи 100 милиона $, а профилираната организация на Организация на обединените нации за битка с глада - 180 милиона $.

Министерството на финансите на Съединени американски щати в това време позволи хора да изпращат парични преводи в Афганистан, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Двама цивилни бяха убити, а минимум четирима - ранени, при офанзиви в Кабул през вчерашния ден, оповестиха талибанските управляващи. Отговорност за нападенията пое групировката "Ислямска страна " (ИД). Двете радикални сунитски придвижвания са във омраза в Афганистан. Откакто талибаните взеха властта в страната в средата на август, ИД се трансформира в основната съпротива и най-голямата опасност за сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР