Световната банка отпуска $1 млрд. на Индонезия след разрушителното земетресение

...
Световната банка отпуска $1 млрд. на Индонезия след разрушителното земетресение
Коментари Харесай

Индонезия ще реагира на бедствията със застраховки и катастрофични облигации

Световната банка отпуска $1 милиарда на Индонезия след разрушителното земетресение

Световната банка разгласи, че ще даде $1 милиарда на държавното управление на Индонезия за превъзмогване на последствията от разрушителното земетресение и последвалото го цунами.
Финансовата помощ включва грант от $5 млн. за възобновяване на системите за ранно предизвестие и противопоставяне на стихийните бедствия в страната.
Припомняме, на 28 септември индонезийският острав Сулавеси бе разтресен от земен трус с мангитуд 7,5 по Рихтер, след който последва цунами. В резултат на бедствието починаха над 2000 души, а предварителните загуби бяха оценени на към $531 млн.

Докладът на Световната банка не регистрира икономическите загуби вследствие загубата на работни места, средствата за битие, както и гибелта на хората. Кредитният пакет на СБ включва още парична отплата за най-бедните фамилии, които са към 150 хиляди. Помощта ще бъде предоставена на потърпевшите в период от 6 месеца до 1 година.
Индонезийското държавно управление възнамерява да изготви нова тактика за реакция при бедствия, която включва обезпечаване на държавните активи и продажба на катастрофични облигации.
Още по тематиката 11 Октомври 2018 | Индонезия спря издирването на оживели след земетресението 09 Октомври 2018 | Жертвите на земетресението и цунамито в Индонезия надвишиха 2000
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР