Световната антидопингова агенция забрани на Русия да участва в Олимпийските

...
Световната антидопингова агенция забрани на Русия да участва в Олимпийските
Коментари Харесай

Русия със забрана да участва в Олимпийските игри и Световното по футбол


Световната антидопингова организация забрани на Русия да взе участие в Олимпийските игри и Световното състезание по футбол за интервал от 4 години, предадоха международните медии.

Според комитета на регулатора от страната са манипулирали лабораторни резултати на спортисти, с цел да прикрият използването им на непозволени вещества преди надпреварите в Сочи през 2014 година. Тогава Русия си завоюва общо 33 медала, 13 от които златни.

В резултат на решението съветският байрак евентуално ще липсва от Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година и от Световното състезание по футбол в Катар през 2022-ра. Руската антидопингова организация разполага с 21 дни за обжалване на решението, а в случай че предприеме тази стъпка, тя ще бъде прегледана в Спортния трибунал в Лозана, Швейцария. Атлетите, които съумеят да потвърдят, че не са употребявали допинг, ще могат да вземат участие под безпристрастен байрак – някои от тях към този момент го направиха и на Олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 година. 

Въпреки възбраната, страната ще може да взе участие в Европейското футболно състезание през идната година, което се семейства от общо 12 града, в това число и Санкт Петербург.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР