Световната антидопингова агенция (WADA) предупреди Русия да не се намесва

...
Световната антидопингова агенция (WADA) предупреди Русия да не се намесва
Коментари Харесай

WADA с предупреждение към Русия

Световната антидопингова организация (WADA) предизвести Русия да не се намесва в допинг пробите в страната и изиска да бъде определен нов шеф на Руската антидопингова организация (РУСАДА), която не работи от година насам.

Президентът на WADA Витолд Банка се срещна с съветския състезателен министър Олег Матицян в Турция през днешния ден, с цел да приказват за бъдещето на съветската антидопингова организация, която продължава да изтърпява наказване.

" Нуждата съветската организация да резервира независимостта си е основна. Не би трябвало да има опити на съветската страна или на спортните управляващи да се месят в активността й ", съобщи Банка в послание.

" Назначението на идващия общоприет шеф на организацията би трябвало да следва непоколебим развой, с цел да сме сигурни, че точният човек ще заеме тази значима позиция и ще извършва функционалностите ѝ без значение ", добави той.

Руската антидопингова организация изтърпява наказване за манипулиране на пробите. Русия нямаше право да се състезава на Олимпийските игри в Токио с флага си и знаците си, като възбраната ще важи и за Зимните олимпийски игри в Пекин идната година.

Агенцията няма непрекъснат шеф, откакто Юри Ганус бе уволнен през август 2020 година поради финансови злоупотреби. Той неведнъж е упреквал управляващите в страната, потвърждавайки, че доказателствата против него са фалшифицирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР