Световната антидопингова агенция (WADA) изпрати до международните спортни федерации имената

...
Световната антидопингова агенция (WADA) изпрати до международните спортни федерации имената
Коментари Харесай

Световната антидопингова агенция разкри имена на допингирани руски спортисти

Световната антидопингова организация (WADA) изпрати до интернационалните спортни федерации имената на 300 настоящи съветски спортисти, обвинени в приложимост на допинг.

WADA е получила информацията посредством електронни записи от базата данни на Московската антидопингова организация, които са били скрити от управляващите.

Смята се, че позитивни проби на тези 300 спортисти от зимни и летни спортове, дадени в интервала от 2012 до 2015 година, са били заличени като “отрицателни”. Първоначално се предполагаше, че в този лист са 10 000 имена, само че в този момент са понижени.

Част от обвинените спортисти може да вземат участие на престоящата олимпиада в Пьончан 2018. На 12 декември Руският олимпийски комитет взе дефинитивно решение, че няма да бойкотира Игрите и ще поддържа “чистите” спортисти, решили да вземат участие под безпристрастен байрак.

И въпреки в Русия да не признават публично, че е съществувала система за допингиране, някои дейности на управляващите демонстрират, че одобряват обвиняванията. За това свидетелстват законодателни промени, които целят ограничение на опциите за упражняване на работа от треньори, забъркани в нарушение на антидопинговите правила.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР