Световната антидопингова агенция (WADA) актуализира указанията към националните антидопингови агенции

...
Световната антидопингова агенция (WADA) актуализира указанията към националните антидопингови агенции
Коментари Харесай

WADA актуализира указанията си към националните организации

Световната антидопингова организация (WADA) актуализира напътствията към националните антидопингови организации по време на пандемията от ковид, оповестиха от пресслужбата на организацията.

" Следвайки напътствията от 20 март, WADA направи актуализация за антидопинговите организации, съсредоточени върху възобновяването на тестванията за спортистите ", се споделя в изказването.

" WADA създаде управлението след съвещания с група национални антидопингови организации, с цел да дефинира по какъв начин антидопинговата общественост може най-добре да приложи стратегиите за тестване в тази комплицирана среда. Документът е създаден в сходство с целесъобразните процедури в региона на здравето и хигиената, както и интернационалните стандарт за тестване и следствия ", се споделя още в известието.

" Ръководството е обновено, с цел да отразява развиващия се темперамент на пандемията, нейното влияние върху световната стратегия за тестване и от обстоятелството, че редица страни, в които са спрели или доста намалели тестванията, се връщат към естественото си положение, защото рестриктивните мерки са отстранени ", оповестиха от WADA.

Документът прецизира редица области, съсредоточени върху това кои процедури за взимане на проби за тестване през този интервал би трябвало да се ползват от националните организации и техните чиновници.

Президентът на WADA Витолд Банка означи, че главният приоритет на организацията е здравето, сигурността и обществената отговорност.

" Ние продължаваме да призоваваме всички деликатно да следват препоръките на съответните здравни управляващи и държавни организации. Там където стратегиите за тестване могат да се възобновят, ние даваме ясни инструкции, тъй че да може да се поддържа целостта на системата, без да заплашва здравето на спортисти, личен състав или други лица. Задължително е системата да се върне в цялостна мощ допустимо най-бързо след унищожаване на рестриктивните мерки ", съобщи Банка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР