Световната №1 в тениса Ашли Барти обяви, че се оттегля ...

Световната №1 в тениса Ашли Барти обяви, че се оттегля

Световната №1 в тениса се отказа до края на сезона

Световната №1 в тениса Ашли Барти обяви, че се оттегля до края на сезона. Това означава, че австралийката няма да защитава титлата си на заключителния турнир на WTA.

Барти се отхвърля , с цел да може да проведе оптимално положителна квалификация за първия турнир от Големия шлем за 2022 година - Australian Open. Като една от аргументите , тя посочи и карантината в Австралия. Водачката в ранглистата не е играла от две седмици.

" Беше мъчно решаване , само че би трябвало да приоритизирам тялото си и възстановяването от сезона, с цел да се съсредоточвам върху подготовката за австралийското лято " , сподели Барти.Първата ракета на Австралия спечели 5 трофеи през 2021 година , измежду които престижния " Уимбълдън " .

" Със сегашните предизвикателства за пътешестване и условия за карантина, не желая да изобличавам подготовката си за януари. Пожелавам триумф на останалите тенисистки. Фокусът ми е върху австралийското лято и да направя всичко допустимо , с цел да печеля Australian Open. Нямам самообладание още веднъж да играя вкъщи . "

Източник: btvnovinite.bg