Световна иновация във винената индустрия бързо набира скорост. Това е

...
Световна иновация във винената индустрия бързо набира скорост. Това е
Коментари Харесай

Синьо вино - новата модна фурия от Испания

Световна иновация във винената промишленост бързо набира скорост. Това е наследник на цвят еликсир, който получи висока оценка както в родната си Испания, по този начин и от експерти от целия свят. За втора година синьото вино, създавано в маза " Marques de Alcantara ", обра овациите и на Международната галерия за лозарство и винарство " Винария 2018 ", която се организира от 21 до 25 февруари в Международен панаир-Пловдив. Освен към него забележителен интерес имаше и към шампанизираното синьо вино " Кава ", както и към леко газираното синьо " Фризанте ", които също се  майсторят от " Маркизът от Алкантара " (името на избата в превод). 

Новите артикули са с неповторим наследник цвят, създадени на 100 % от белите сортове шардоне и вердехо, изясни дистрибуторът за България Слави Димитров. Той посочи, че синият цвят е получен по естествен метод посредством добиване на пигмент от люспите на алено грозде. Вината имат натоварен мирис на касис и къпина, с лека нотка на проличава и тропически плодове. Като цяло тялото е леко, с приятна прохлада, добър баланс с червен горски плод във усета. Финалът е дълъг с деликатна плодова наслада.

Г-н Димитров добави, че традиционният испански коктейл сангрия към този момент се правел не с алено, а със синьо вино. Модерните питиета на  " Marques de Alcantara " са подобаващи за дарове за всевъзможни мотиви. Един от първите българи, който бе изненадан с бутилка синьо вино, скрита в букет цветя, бе актьорът и режисьор Влади Карамфилов - Въргала. Изненадата му направи Гала в шоуто си " На кафе ".

Синьото вино, синьото шампанско и синьото фризанте към този момент се оферират в магазините МЕТРО. Фирмата вносител " Плаза-Каррент " ООД, която е дистрибутор и на " X VODKA Австрия ", е отворена към сътрудници в цялата страна. Нейният офис е в София, ул. " Хан Аспарух " 10, а телефонът за контакти: 00359 884 666 999.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР