Светослав Малинов, Бареков и Нежми Али от ДПС не са

...
Светослав Малинов, Бареков и Нежми Али от ДПС не са
Коментари Харесай

Светослав Малинов от ДСБ предаде България


Светослав Малинов, Бареков и Нежми Али от Движение за права и свободи не са се явили в Европарламента за гласуването на пакета Мобилност. Ето по какъв начин - без тях са предали България. Пакетът е минал с два гласа. Това значи, че в случай че са били тези трима български депутати е нямало да мине и щял да бъде предпазен българският интерес.

Пакетът обрича на банкрут 12 000 български компании със 70 000 камиона и 190 000 водачи, които дават 17% от Брутният вътрешен продукт на България. Пакетът "Мобилност 1 " беше препоръчан от Европейска комисия през 2017 година и допълнен от обществените ограничения на френския президент Емануел Макрон. Въпреки компромисните оферти на българското европредседателство и митинга на превозвачите ни в София, през 2018 година Австрия прокара още по-тежки разпореждания.
България се закани да заведе дело в Съда на Европейски Съюз, само че на 3 декември Съветът на Европейски Съюз гласоподава пакета "Мобилност ". През януари 2019 година българските превозвачи стачкуваха този път в Брюксел и Транспортната комисия отхвърли две от трите противоречиви досиета.
Европейският парламент реши през днешния ден да остави без смяна дневния си ред и да разиска и гласоподава в сряда препоръчаните промени в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти.
Срещу това решение се изрече даже ръководителят на парламентарната комисия по превоз Карима Дели. Източници от Екологичен потенциал прецизираха, че решението дневният ред да не се трансформира е било взето с два гласа повече против гласувалите за смяна или с "въздържал се ". Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни заяви, че най-рано на следващия ден следобяд евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 оферти за промени в направените от транспортната комисия текстове. Засега тези текстове не са оповестени даже на британски език.
При гласуването на измененията пленарната зала би трябвало да се произнесе текст по текст. Евродепутати означиха, че се преследват само политически цели, щом до момента в транспортната комисия не е било реализирано единодушие. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков дефинира пред Българска телеграфна агенция днешното решение като една от най-големите неточности и разяснява, че гласуването в сряда ще бъде "хвърляне на зарове ".
По-рано през днешния ден множеството парламентарни групи не обявиха поддръжка за препоръчаните законодателни промени. Бе изразено упованието разискването и гласуването на разпоредбите да бъде отсрочено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР