Светодиодните електрически крушки харчат по-малко енергия, имат по-ниска работна температура

...
Светодиодните електрически крушки харчат по-малко енергия, имат по-ниска работна температура
Коментари Харесай

LED-осветлението вреди на зрението

Светодиодните електрически крушки харчат по-малко сила, имат по-ниска работна температура и по-дълъг живот от предшествениците си с нажежаема жичка. Освен това яркостта, температурата и цвета благодарение на специфичен панел или смарт телефон. Светодиодите обаче имат и " тъмна " страна, оповестява UberGizmo.

Френската Агенция по храните, околната среда, защитата на труда и промишлената сигурност (ANSES) предизвестява, че предаваната от LED-лампите светлина нанася щета на човешкото око. Експертите на организацията са достигнали до извода, че светодиодите за " фототоксични " и работят разрушително върху ретината.

От ANSES са разделили LED-светлината на видове, като топлите цветове нанасят минимум вреди на зрението, а хладните са най-фототоксични. В отчета за проучванията на организацията се твърди още, че без значение от интензитета си светодиодната светлина " форсира стареенето на тъканите на ретината ", понижава остротата на зрението и провокира дегенеративни болести като макула или така наречен жълто тяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР