Светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата –

...
Светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата –
Коментари Харесай

Адвокатът на Иванчева Марковски: Прокуратурата няма никакви доказателства

Светналите ръце като коледна елха е фантазията на прокуратурата – обаче това няма отношение към обстоятелствата. Това сподели пред публицисти юристът на Десислава Иванчева Марин Марковски след съвещанието на Специализирания углавен съд.
На въпрос компрометирани ли са доказателствата по делото с кмета на „ Младост “ Десислава Иванчева, юристът съобщи: „ Тези, които са приложени, са компрометирани. С тях и без тях, няма никакви доказателства, за това, че тя на 17 април 2018 година е желала 500 000 евро " .
Той уточни, че неведнъж е обяснил ясно и просто, че ръката на Иванчева е светнала в тази част, с която е подписала протокола. „ Това безусловно изключва тя да ги е хващала . Това е допиране “, добави Марковски. Според него изводът от светването на дясната й ръка значи, че няма по какъв начин Иванчева да е броила пари.
На въпрос по какъв начин ще разяснява, че по кормилото на колата няма следи от това вещество, Марковски уточни, че откакто тя не е взимала парите, няма по какъв начин да има следи.
Във връзка с обясненията на медиатора - някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров, Марковски съобщи, че когато се прави признание, юристът се интересува от това какви обстоятелства са свързани с неговия клиент. „ Той вътре споделя: „ Аз нея не съм я виждал “. Следователно в неговите показания, той не е споделил, че е разговарял с Иванчева. Дюлгеров не споделя, че тя го е изнудвала. В неговите показания няма такова нещо “, съобщи юристът на Иванчева. По думите му в показанията на Дюлгеров не се загатва името на Иванчева.
Според него Иванчева няма никакво отношение към попадането на парите в багажника й, съобщи Фокус.
Марковски съобщи, че има съмнения за политически и бизнес ползи. " Кой има интерес? Когато се строят 12 500 кв. м повърхност, има позволение за градеж, дадени няколко милиона евро, с цел да се строи. Смятате ли, че няма интерес да се строи по подобен метод, че бързо да станат жилища и да се продадат бързо? Как да няма интерес, става въпрос за милиони “, сподели Марковски. На въпрос кой желае да вземе милионите, той отговори: " Такъв има всеки, който може да взима милиони в България ".
По думите му вижданията на прокуратурата не стъпват на доказателства . Марковски съобщи, че няма причина Иванчева да остане в ареста.
Самата Иванчева също помоли съдът да я пусне.
Моля да бъда освободена заради липса на доказателства, съобщи тя в последната си дума пред съда. Иванчева добави, че няма къде да се укрива.
От своя страна зам.-кметът на региона Биляна Петрова съобщи, че у дома ще бъде по-полезна на обществото. Тя даде обещание, че няма да пречи на следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР