Светлана Тихановска - ръководителката на беларуската опозиция срещу президента Александър

...
Светлана Тихановска - ръководителката на беларуската опозиция срещу президента Александър
Коментари Харесай

Демократичната опозиция в Беларус получи наградата Сахаров на Европейския парламент

Светлана Тихановска - ръководителката на беларуската съпротива против президента Александър Лукашенко, получи през днешния ден премията " Сахаров " на гала в Европейския парламент. Това стана в миг, в който Европейски Съюз реши да разшири глобите си против Минск, съобщи Франс прес.

Предопределени сме да победим и ще победим, съобщи Тихановска при приемането на премията за независимост на мисълта за 2020 година През октомври беше оповестено, че беларуската съпротива е тазгодишният притежател на оценката.

Бившата кандидатка за президентския пост в Беларус, която избяга в Литва, приветства премията като " мотивация " и " ново начало за Беларус ".

На церемонията в Брюксел Тихановска изрази желанието си всички политически пандизчии и хора, принудени да живеят в заточение, да могат да се върнат вкъщи.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли сподели, че целият свят знае какво се случва в Беларус. " Виждаме какъв брой сте смели. Виждаме смелостта на дамите. Виждаме вашите премеждия. Виждаме неописуемите злоупотреби. Виждаме насилието. Вашият блян и решителност да живеете в демократична страна ни въодушевяват ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР