Светилото в неврохирургията в България - проф. д.р Христо Цеков,

...
Светилото в неврохирургията в България - проф. д.р Христо Цеков,
Коментари Харесай

Топ неврохирург от Мездра е номиниран за медицински Оскар

Светилото в неврохирургията в България - проф. д.р Христо Цеков, който е роден в Мездра, е измежду финалистите в шестото издание на конкуренцията "NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ".
Тази година медицинските "Оскари ", отличаващи хуманизма и отговорността на лекари, лечебни заведения, клиники и екипи със значими достижения в региона, ще бъдат връчени на 25 юни в София, оповестяват уредниците от VIP Communication PR.
Проф. Цеков е специализирал в Русия, Германия и Австрия. В продължение на 10 година е шеф поделение по Неврохиругия в УМБАЛ "Александровска " и УМБАЛ "Св. Иван Рилски ". От 2008 година е в екипа на болница „ Токуда ", където сега е шеф на Клиниката по неврохирургия.
Оперира в региона на детската неврохирургия, гръбначно-мозъчната и съдовата неврохирургия, травматологията, дегенеративни и други болести. Автор и съавтор е на над 150 научни изявления, няколко учебника и монографии.
Проф. Цеков е приключил медицина в Медицински университет - София през 1972 година Има две специалности - „ Обща хирургия " и „ Неврохирургия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР