Свети Валентин ще ни излезе по-скъпо тази година. Заради инфлацията

...
Свети Валентин ще ни излезе по-скъпо тази година. Заради инфлацията
Коментари Харесай

Мъжете да се готвят: Свети Валентин ще излезе по-скъпо тази година

Свети Валентин ще ни излезе по-скъпо тази година. Заради инфлацията и по-големите разноски на търговците и производителите – най-предпочитаните дарове за 14 февруари са най-малко с 20% по-високи цени. Въпреки растежа, търсенето не понижава, а хотелите и заведенията са съвсем напълно резервирани, сподели наша инспекция. 

Седмица преди Св. Валентин търговците ни оферират все по-атрактивни оферти, с които да зарадваме половинките си. Кои са най-предпочитаните дарове за празника на любовта ще проверим с танцьора и хореограф Атанас Месечков.

" Много е значимо за празника да намерим най-подходящия подарък, който да допре сърцето на нашата половинка ", сподели той пред NOVA.

Подготовката за Св. Валентин първо стартира на тържищата за цветя. Седмици преди 14 февруари милиони рози потеглиха от огромните международни оранжерии до пазарите у нас. А доставките са най-малко 5-6 пъти по-големи от общоприетите. Традиционно най-търсени за дамите остават алените рози – към 80-90% от покупките.

Тази година обаче инфлацията удари и производството и търговията с цветя. Ръстът стартира още от огромните международни тържища и доближава до пазара в България, споделя шефът на цветна борса Таня Савова. И регистрира най-малко 60-70% повече разноски. Най-много в бранша през последната година са нарастнали сметките за сила и за превоз.

Затова и повишаването на розите този Свети Валентин е неизбежно, пресмятат търговците по тържищата. Следващата ни спирка е фабрика за шоколад. Именно шоколадовите изкушения не престават да са измежду най-търсените изненади за влюбените. А покупките преди празника са съвсем двойни по отношение на общоприетите поръчки. Цените също са се нараснали.

Най-голям интерес към празника на влюбените към този момент регистрират в туризма. Спа хотели, първокласни заведения и туристически организации оферират стотици предложения към влюбените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР