Свети и сестра му света Зиновия живели в третия век.

...
Свети и сестра му света Зиновия живели в третия век.
Коментари Харесай

ХУБАВ ПРАЗНИК: Тези светци ни учат на смирение и любов - ето кои четири необикновени имена трябва да почерпят

Свети и сестра му света Зиновия живели в третия век. Прекарали живота си в киликийския град Ег. Родителите им били благочестиви хора. Възпитали ги в християнската религия. Те рано останали сираци. В милостини към бедните хора и в свят живот минала младостта им.

Зиновий получил от Бога подарък на чудотворство. Чрез молитва и възлагане на ръце лекувал заболели. Скоро образоваността, чудесата и добродетелите му го популяризирали из цялата област Киликия. Егейските християни го избрали за свещеник. Свети ревниво изпълнявал своите архиерейски отговорности. Успешно наставлявал паството си със слово и образец.
свързани новини11983на 25.10.202112807на 02.10.2021
През време на Диоклетиановото гонение императорският жрец Лисий пристигнал в град Егей, с цел да скланя християните да се отрекат от вярата си. Братята Клавдий, Астерий, Неон и сестра им Теонила потърпевши страдалчески за Христа. Идвал ред на и Зиновия. Осъдени били на гибел. Мъчениците с наслада тръгнали към мястото, където щели да бъдат умъртвени. По пътя мълвели молитвено:

- Благодарим ти, Господи, загдето ни удостои да се подвизаваме с добър героизъм, пътя да свършим, вярата да запазим. Направи ни участници в Твоята популярност и ни причисли към ония, които са удобни на Тебе, тъй като Ти си мил вовеки!
свързани новини16345на 21.09.2021
Свещеномъченикът и блажената му сестра Зинавия били убити с меч. Глас от небето ги повикал към безконечен живот и към нетленни венци. С наслада те предали на Бога душите си. Това станало в 285 година.

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ: Зиновия, Зорка, Зоран, Зорница
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР