Светата църква отдава днес прослава на преподобния Максим Изповедник и

...
Светата църква отдава днес прослава на преподобния Максим Изповедник и
Коментари Харесай

Патриарх Неофит почита своя имен ден с молитва и уединение

Светата черква отдава през днешния ден възхвала на преподобния Максим Изповедник и на Св. страдалец Неофит - небесен настойник на Негово светейшество българския патриaрх и Софийски митрополит Неoфит. В митрополитския катедрален храм " Св. великомъченица Неделя " в София Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, ще отслужи от 9.00 часа Света литургия, оповестяват от кабинета на патриарх Неофит по отношение на неговия имен ден.

Патриарх Неофит ще уважи небесния си покровител в молитва и усамотение в храма-параклис " Св. великомъченица Марина ", в дворите на патриаршеския дом.

Негово светейшество приканва всички искащи да го почетат, да насочат сърдечна молитва към Всеподателя Бога за здраве, благопреуспяване, мир и освобождение от бича на пандемията. Той още веднъж приканва за прецизно съблюдаване на откритите от здравните управляващи и съобразени от Светия синод противоепидемични ограничения.

" В дни на тествания, когато сме очевидци на безгранична болежка и страдалчество, на отнети от болестта човешки животи, дано обърнем взор към нашите братя и сестри, които се намират в потребност и ги подпомогнем съгласно опциите си ", се приканва в известието.

В него се споделя, че " Светейшият патриарх още един път изрича своята признателност и духовна поддръжка към лекарите, медицинските служащи и доброволците, които втора година ежедневно се борят в борбата за опазване на човешкия живот ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР