Светът се върти много по-бързо, отколкото можем да понесем. Ставаме

...
Светът се върти много по-бързо, отколкото можем да понесем. Ставаме
Коментари Харесай

Мъжът ми не спира да играе на телефона! Как да си го върна?

Светът се върти доста по-бързо, в сравнение с можем да понесем. Ставаме рано, отиваме на работа, прибираме се, вечеряме и заспиваме. Почти не ни остава време за пълноценна връзка, даже за секс. Много двойки се трансформират в съквартиранти, а тези, които съжителстват от повече време, не пробват да възродят искрата между тях. Предпочитат да заместят погледа на половинката с екрана на телефона и на преносимия компютър, а тя би трябвало да се помири, че в това няма нищо неправилно. Точно подобен е казусът, който ни подтикна да обърнем повече внимание на този проблем.

Млада дама взема решение да потърси помощта на психолог, тъй като мъжът ѝ е покорен от компютърните игри. Ето какво споделя тя:
„ Със брачна половинка ми сме женени от година и половина и имаме малко дете. Всяка вечер, когато прекарваме време дружно, той не стопира да играе онлайн игри на телефона, като че ли не живея. А на мен доста ми се желае да поддържаме връзка, да си приказваме. Опитвала съм се да се оправя с този проблем: четох доста публикации, книги, говорила съм си с приятелки за това, само че нищо не оказва помощ. Опитвала съм се и да му кажа, че това въобще не ми харесва и не виждам смисъл да го върша за хиляден път още веднъж. Как да си върна мъжа назад? “, Е.

Отговорът на психолога:

„ Проблемът е в душата на брачна половинка ви. Ако този интерес към комютърните игри е предизвикан от скоро в него, то евентуално той се бори с някаква горест или изживява тежък миг, може би страда от вътрешно несъгласие. Определено има нещо, което го тормози.

Освен това, при вас има смяна в функциите. В момента вие сте като майка за брачна половинка си, която се пробва да го откаже от нездравословен табиет и да му наложи условия. Това е напълно обикновено, когато не усещате наличието на мъжа си пълноценно. Бавно и последователно вие се превръщате в главата на фамилията.

Ако обичаният ви човек е към 40-годишен, то е доста евентуално и това да е начало на рецесия на междинната възраст. Това е моментът, в който той си дава сметка за някои неща в живота и може би се тормози, че не е съумял да реализира всичко, което желае. В такива случаи доста дами намират отдушник във виртуалното пространство, в алкохола или в странични любовни афери.

Какво можете да извършите вие?

Първо се пробвайте да помогнете на мъжа си, разговаряйте с него, потрудете се да върнете позицията си на жена, на половинката, за която той би трябвало да се грижи. За да може самочувствието му и мъжествеността да се върнат още веднъж. Бъдете открити, не търсете помощ извън. Не говорете с него по този начин, като че ли всичко е провалено, а го попитайте какво се случва в душата му и какво можете да извършите за него.

Преди да започнете диалога, седнете и напишете на един лист всичко, което ви тормози и формулирайте въпросите си, ще ви бъде доста по-лесно. Не го обвинявайте, въобще не търсете виновност. Започвайте изреченията си с: „ Бих желала да... “, „ Много би ми харесало... “, „ Ще бъда щастлива, в случай че... “.

Обяснете му разбираемо, че чувствате паника и терзание, провокирайте в него желанието да ви съчувства. Дайте му опция да изкаже това, което тежи на душата му.

Говорете в множествено число, тъй като сте екип. Например попитайте го: „ Какво можем да създадем още, с цел да потръгне връзката ни още веднъж? “. Нека в диалога ви участва отборният дух.

Предложете му да потърсите професионална помощ, посетете терапевт. Но на първо място не забравяйте да бъдете откровени един с различен “, психолог Саша Строгонова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР