Светът отбеляза Часа на земята - глобална инициатива, посветена на

...
Светът отбеляза Часа на земята - глобална инициатива, посветена на
Коментари Харесай

Светът отбеляза Часа на Земята

Светът означи " Часа на земята " - световна самодейност, отдадена на опазването на планетата, проведена от Световния фонд за природата (World Wildlife Fund, WWW), който тази пролет за 14-а поредна година насърчи хората по света да изгасят осветлението в домовете си в събота вечер за един час от 20.30 ч. (местно време), с цел да концентрират светлината върху измененията в климата и опазването на околната среда.

 Виж още

Първа беше Нова Зеландия, където Скай Тауър в Окланд и Народното събрание в Уелингтън изключиха светлините в 7,30 ч. по Гринуич. В мрак потънаха Операта в Сидни в Австралия, Бранденбургската врата в Берлин, Уестминстър и Пикадили Съркъс в Лондон, Червеният площад в Москва, Айфеловата кула в Париж и базиликата " Свети Петър " във Ватикана.

Много жители също взеха присъединяване в събитието, като изключиха осветлението в домовете си. Инициативата стартира през 2007 година в Австралия, а тази година в нея се включиха над 7000 града от 180 страни.

#EarthHour ни припомня, че дребните дейности могат да имат огромно значение за нашата планета, написа в Туитър ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " С " Часа на Земята " милиони хора по света демонстрират, че би трябвало да създадем повече против климатичната рецесия и за жива планета ", съобщи Марко Волмар от WWF Германия, съобщи ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР