Светът навлиза в т.нар. трета вълна на кафе културата, в

...
Светът навлиза в т.нар. трета вълна на кафе културата, в
Коментари Харесай

В bTV Репортерите: Каква е модата при кафето днес?


Светът навлиза в така наречен трета вълна на кафе културата, в която попада и България. Каква е модата при кафето през днешния ден - описват Денислав Борисов и операторът Борис Пинтев в bTV Репортерите.

Днес кафето е най-продаваната стока след петрола. В този миг по света се изпиват към 12 000 чаши всяка секунда. Това е най-популярната напитка след водата.

Снимка: bTV


Като бариста Ивайло Любенов знае всички секрети в приготвянето на хубаво кафе.

" Идеалното еспресо е към 30 мл – тогава имаме най-добре извлечен дестилат от усет и мирис и може да се насладим на едно прелестно еспресо ", сподели Ивайло Любенов, бариста.

" Класиците почитат еспресо кафето като висша форма на продукта кафе. От там всички разновидности са съгласно желанието на индивида, съгласно усетите, съгласно това в коя част на деня би желал да го пие човек ", изясни Кирил Кирилов, представител на компания за доставка и търговия на кафе.

Снимка: bTV


От печенето обаче зависят усетът и ароматите.

" Процесът на изпичане е най-важният развой. Формирането на ароматите се случва по време на изпичане. Комбинират се разнообразни ароматни молекули съгласно спецификата на съответния бленд. Също по този начин е доста значимо по какъв начин смесваме сортовете кафе. За да получим един уравновесен мирис, би трябвало да отчетем спецификите на другите сортове, да ги комбинираме по подобаващ метод ", споделя Стойко Петков, който е представител на компания за доставка и търговия на кафе.

И още един мит - дългото кафе в действителност е по-силно от късото.

Гледайте още в bTV Репортерите довечера след централните вести.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР