Светът на тениса полудя по едно 10-годишно българче, което няма

...
Светът на тениса полудя по едно 10-годишно българче, което няма
Коментари Харесай

10-годишно българче смая света, играе тенис с два форхенда

Светът на тениса полудя по едно 10-годишно българче, което няма бекхенд в арсенала си. Не тъй като не може да го извършва, а просто тъй като няма потребност от него.

През последните няколко дни Теодор Давидов закупи голяма известност в обществени мрежи след появяването на клип, в който геният играе тенис, редувайки ръцете по впечатляващ метод.

Момчето извършва сервис с лява ръка, само че когато топката попадне за бекхенд, той просто трансферира ракетата в дясната си ръка, с цел да извърши форхенд. Уменията му стават обект на интерес от експертите след успехите му на един от най-силните шампионати до 12 години Easter Bowl.



Теодор Давидов е роден на 26 август 2010 година в София, само че фамилията му се мести в Колорадо, когато той е едвам на година и половина. На 3 стартира да тренира тенис, а на 4 и половина към този момент е част от Colorado Athletic Club Monaco, където татко му работи като треньор.

" Не се пробвам да съм прочут, просто желая да стана професионален тенисист. Изобщо не ми пука за известността ", споделя Давидов в изявление.



Тео е безапелационен - единствено усилените тренировки и цялостната централизация ще му оказват помощ да стигне до професионалния тенис. Относно решението да играе форхенд и с двете ръце, момчето споделя, че когато бил на 7 татко му решил да опитва отигравания и с двете ръце. " През първата година много губех, бях подготвен да се откажа от двата форхенда, само че продължих и в този момент съм тук. ", споделя Теодор, чийто обичан тенисист е Рафаел Надал.

Една от задачите му е да развие двата си форхенда, да ги направи по-популярни

Освен тенис Давидов тренира ски, колоездене, ролери и плуване. Фитнесът също е част от подготовката му, както и разнообразни йога извършения.

Тенис експерти като Брад Гилбърт и Пол Макнами са повече от впечатлени. " Изключително ", разяснява някогашният треньор на Андре Агаси, до момента в който Макнами написа: " Винаги съм мислел, че това е идващото развиване в тениса... да имаш два " кралски " форхенда. Представете си да играете против форхенда на Рафа от двете страни. "

I’ve always felt that is the next development in tennis... having two ‘King’ forehands.... just imagine facing Rafa’s forehand on both sides... too good
— Paul McNamee (@PaulFMcNamee)

Може би най-успешният образец за тенисист, играещ форхенд с двете ръце, е Евгения Куликоская, която през 2003 година доближи до №91 в света, а на двойки има и купа в WTA тура.

При мъжете сходен образец е Люк Йенсен, който през 1993 година печели купата на двойки на " Ролан Гарос " с брат си Мърфи и доближи до №6 в света при тандемите. Йенсен бе прочут като " Двете ръце Люк ", защото можете да сервира и с лявата, и с дясната си ръка с по 210 км/ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР