Светът на състезанията за издръжливост е изпълнен с вълнение за

...
Светът на състезанията за издръжливост е изпълнен с вълнение за
Коментари Харесай

И Кадилак пуска хиперавтомобил

Светът на надпреварите за устойчивост е изпълнен с неспокойствие за сезон 2023, когато нов клас прототипи ще се борят за общи победи в фамозните 24-часови надпревари за устойчивост в Дайтона и Льо Ман. Наречен уместно LMDh (Le Mans Daytona hybrid), класът ще размени отпадналите прототипи DPi и ще дава отговор на разпоредбите както на IMSA Sports Car Championship, по този начин и на FIA World Endurance Championship (WEC).

Cadillac  наскоро показа хиперавтомобила Project GTP - концептуална версия на автомобила, който ще се изправи против съперници от Porsche, BMW и други, с цел да завоюва обща победа в някои от най-престижните надпревари по моторни спортове в света.

Вълнуващото в новия клас и опцията още веднъж да се състезаваме на международната сцена е, че се образува нова златна епоха на надпреварите, в която спортните коли могат да бъдат красиви ", споделя Крис Микалаускас, водещ дизайнер на екстериора на Cadillac. " Този спортен автомобил има невероятни пропорции, той е доста по-широк от досегашния автомобил DPi, по-нисък и по-дълъг е и в действителност грациозен. Мечтата на дизайнера е да получи такива пропорции, с които да работи. "

Важно е да се означи, че за първи път Микалаускас и дизайнерското студио на Cadillac имат толкоз огромно въздействие върху един от спортните коли на марката. " В предишното, заради всички правила и разпореждания, не беше допустимо да има толкоз огромно наличие на ОЕМ дизайнери, тъй като те бяха толкоз насочени към продуктивността и толкоз строги ", споделя Микалаускас, който преди този момент е работил единствено по серийни коли, в това число новите седани CT4-V и CT5-V Blackwing.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР