Светът на киното вече е тук, с виртуозите и уникалните

...
Светът на киното вече е тук, с виртуозите и уникалните
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Светът на киното към този момент е тук, с виртуозите и неповторимите истории на 22. София Филм Фест

Светът на киното към този момент е тук, с виртуозите и неповторимите истории. 22-рото издание на София Филм Фест е във вихъра си. Утре е денят на Вим Вендерс, с цифрово възобновени версии на „ Криле на желанията ” и " Париж, Тексас " и майсторски клас в Дома на киното. Кулминацията е вечерта, с премиерната прожекция на най-новия му филм „ Потапяне ”.
Стените, които се четат. Борислав Димитров още веднъж черпи ентусиазъм от Джеймс Джойс. Изложбата „ Стената ” в изложба ЛИК препраща и към паметния албум на Пинк Флойд. „ Всеки самичък построява или е построил своята стена, стената, която ни защищава от свят, който сме неспособни да понесем. ” споделя художникът.

А какво се случва, когато няма против кого да изградиш стената?

Театър „ Реплика ” излиза с премиерния театър „ Сами ”. Базиран е на изявленията, събрани в 30 села в Стара планина, Родопите и Северното Черноморие. В села с един жител. Хората, които се оглеждат единствено в себе си и полусрутените къщи. Ще се срещнем с тях в пътуването,което води към вътрешнит ени страхове и отложеи фантазии. Идея, текст, и постановка и на документалния театър са на Боряна Пенева и Милко Йовчев. Премиерното пътешестване измежду дребното хора и изоставени къщи е на 15 март, в Червената къща.

С думите на Джеймс Джойс е обвързвана и новата експозиция в изложба Аросита - " STONE RITE ". За да съобщи характера на камъка, Мария Дундакова основава своя релефна техника на щемпел върху специфична ръчна хартия от памучни нишки.

Четвърт век на сцена - Тони Бракстън излиза с празничен албум.

През 2018 година мултиплатинената певица и седемкратен притежател на ГРАМИ чества 25 години на сцената. Празничният албум, озаглавен " Sex and Cigarettes " ще излезе на 23-ти март. През този месец звездата ще се завърне и на дребния екран, с хитовия риалити сериал " Braxton Family Values ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР