Светът на информационните технологии се разраства толкова бързо, че вече

...
Светът на информационните технологии се разраства толкова бързо, че вече
Коментари Харесай

Над 70 ученици на мащабно IT състезания в Благоевград

Светът на осведомителните технологии се разраства толкоз бързо, че към този момент и дребните възпитаници вземат участие интензивно в него. Сред най-мащабните детски събития, свързани с тази тенденция, е надпреварата " IT-Чуден свят ". Деветото издание на надпреварата се организира в Осмо учебно заведение в Благоевград и събра повече от 70 ученика от първи до четвърти клас. Учениците са представители на 17 учебни заведения в региона и са измежду потвърдилите се гении, измежду съучениците, в компютърните науки.
Състезанието включваше проявление на познание по съществени компютърни посоки като: Paint, MS Word, MS Power Point, Movie Maker и други.
Учениците трябваше да създадат новаторски планове по обичани герои от приказките на Братя Грим. Състезанието се провежда както от община Благоевград, по този начин и от компютърни компании, които осигуриха награди за дребните гении, с изключение на за спечелилите, само че и за всички взели присъединяване в надпреварата. Както е по традиция, в многогодишното показване на форума, жури бяха изтъкнати благоевградски персони. Тази година измежду журито се откриха имената на доц.д-р Николай Цанков - учител в ЮЗУ, Людмила Цикловка - старши специалист в РУО-Благоевград и доктор Радослава Топалска, още веднъж учител в ЮЗУ. Те останаха възхитени от знанията на учениците и припомниха, че осведомителните технологии са извънредно значима част от процеса на образованието, който построява основни компетентности измежду учениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР