Светът е на крачка от първите туристически полети в Космоса,

...
Светът е на крачка от първите туристически полети в Космоса,
Коментари Харесай

Първият хотел в Космоса ще посреща гости през 2027 г. Как ще изглежда той?

Светът е на крачка от първите туристически полети в Космоса, планувани за тази година. Но по кое време ще е допустимо да отсядаме в хотели в Космоса? Калифорнийската компания Gateway Foundation към този момент има проекти за това.

Хотелът ще се споделя Voyager Station и ще съставлява пръстен с диаметър от 200 метра. Ще разполага с 24 модула, свързани с асансьори. От всеки жилищен модул ще е допустимо да се следи Земята. Капацитетът ще е за 400 гости и проектът е да проработи до 2027 година, написа CNN.

Със градежа на хотела се заема компанията Orbital Assembly Corporation, основана от The Gateway Foundation и ръководена от някогашния водач Джон Блинков. Неотдавна той удостовери, че има закъснения, свързани с Covid, само че се чака строителството на галактическия хотел да стартира през 2026 година, а до 2027 година към този момент ще могат да се настаняват посетители.

Интериорът на хотела евентуално няма да се разграничава от първокласен хотел на Земята. Разликата е, че гледката ще е много по-впечатляваща. Разбира се ще има и някои разлики, като да вземем за пример проектите да се сервира обичайната " галактическа храна " - като лиофилизиран сладолед в ресторанта на хотела. Предвижда се на има спа център и кино.



източник:оrbitalassembly.com

Освен това ще бъде много по-забавно в сравнение с престоят в хотел на Земята. " Заради безтегловността и понижената гравитация ще можете да скачате по-високо, да вдигате тежки неща, да бягате по способи, по които не можете да го вършиме на Земята ", споделят архитектите.

По думите на архитектът от Orbital Assembly Corporation Тим Алатер хотелът ще е под формата на въртящ се пръстен, с цел да сътвори " изкуствена гравитация ". Проектната маса на хотела е 2500 тона.

Първият стадий на градежа планува построяването на първообраз на хотела с диаметър 61 м. Той ще бъде построен в орбита на височина 500 - 550 км над Земята. Ако всички бъдещи изпитвания са сполучливи ще се пристъпи и към построяването на Voyager. Един от най-големите разноски ще е доставянето на частите на станцията в орбита.



източник:оrbitalassembly.com

Туризъм в Космоса

Космическият туризъм става все по-актуална тематика, а компании като Virgin Galactic и SpaceX работят по реализирането му. " Не можем да назовем SpaceX наш сътрудник, само че в бъдеще чакаме с неспокойствие да работим с тях ", споделя Блинков.

Засега не се разяснява каква ще цената за престой в хотела, само че може да чакаме да се предлага на много солидна цена.

Virgin Galactic да вземем за пример възнамерява да изпраща туристи в суб-орбиталното пространство за цена от 250 000 $ на човек.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР