Сватбените поверия са не само весела традиция, но и чудесен

...
Сватбените поверия са не само весела традиция, но и чудесен
Коментари Харесай

Сватбени поверия

Сватбените поверия са освен радостна традиция, само че и превъзходен метод да се подготвим за тържественото събитие, написа Subscribe. Да разгледаме някои от най-разпространените вярвания, свързани със сватбения ден и да забележим тяхното значение. 

Сватбената рокля

Най-известните поверия са свързани със сватбената рокля. Например: младоженецът не би трябвало да вижда роклята до самата гала. В противоположен случай това би попречило на щастието на младите, да донесе злоба и злословия в къщата. За да се предотврати това, бъдещите съпрузи са били разграничени в обособени къщи до сватбата. Момичето в случай че зърне себе си, облечено в рокля, огледало в деня преди сватбата, също е неприятно предсказание.

Съвет : Ако се притеснявате, че не можете да опазите в загадка сватбената рокля от обичания си, пришийте няколко бримки отвътре на роклята или ги допълнете с нови аксесоари в последния миг.

Сватбените пръстени

Традиционно пръстените е признато да са изистени, типичен златни халки без камъни и гравюри. Както споделя националната религия, гладки пръстени - г;адък живот. Ако вашият избор падне върху пръстени с камъни - изберете диаманти. Колкото по-чист е камълът, толкоз по-добре. Гравирането е добре да се " скрие "  отвътре и да не се демонстрира на никого, с изключение на на половинката. Тогава пръстенът може да се трансформира и на талисман. Не вземайте пръстени от заложната къща - това може да притегли злощастие в новото семейство. По същата причина не позволявайте на никого да тества пръстените ви.

Съвет : изберете сватбени пръстени в профилирани магазини. Изберете тези, които първо привлекат вниманието ви. Ако изгубите пръстена на сватбения си ден - това е на проблеми в брака. Затова най-добре е да ги поверите на родителите или близки родственици, с цел да избегнете напрежението. 

Булченският букет

Ако забравите букета у дома - бракът ще бъде жертван на беднотия. Ако хвърлите букета несполучливо (например: в салатата на масата) - това вещае кавги в брака. Ако цветята започнат да се разпадат преди края на празника - това ще доведе до проблеми с парите и т.н. 

Хвърлянето на букета е една доста известна традиция, която се организира на практика на всяка женитба. Нежененото момиче, което го улови, ще се ожени в близко бъдеще. Но има и поверия, че в никакъв случай не трябва да хвърляте букета, с цел да не хвърлите с него и вашето благополучие. Ето за какво, доста дами приготвят два букета - един оставят на себе си, а другия го хвърлят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР