Свързаност между младите хора, инфраструктурна и дигитална свързаност, помирение чрез

...
Свързаност между младите хора, инфраструктурна и дигитална свързаност, помирение чрез
Коментари Харесай

Свързаност между младите - сред приоритетите за председателството на Берлинския процес

Свързаност сред младежите, инфраструктурна и цифрова съгласуваност, помиряване посредством обучение. Това ще бъдат най-вероятните цели на взаимното председателство на България и Македония на Берлинския развой, разгласи външният министър Екатерина Захариева, която взе участие в конференция " Западни Балкани " в София.

Министър Захариева акцентира, че поемането на взаимното председателство от България и Македония на Берлинския развой от началото на идната година е доста значимо събитие.

" В Централна и Източна Европа има над 50 районни начинания. Само няколко от тях са огромни. Едното от тях е ПСЮИЕ, на която България е основател и основател. Това е най-голямата организация с най-вече страни участнички. Имаме Берлинският развой, който беше основан през 2014 година от немския канцлер Ангела Меркел и други формати. Но Берлинският развой е един от знаковите ", акцентира Захариева.

Тя уточни, че страната ни е канена в тази самодейност като наблюдаващ, само че в този момент в Полша е призната за член.

" Още на първата година, когато беше призната за член, получихме председателството на Берлинския развой. Мога да заявя, че това е първата страна от района. Много знаково е, че председателството ни ще бъде взаимно - една балканска страна и една държава-членка на Европейски Съюз. И знаково е, че това са България и Република Северна Македония ", добави Захариева.

Тя е на мнение, че това ще помогне за повишение на доверие на екипите в другите министерства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР