Свързаният с работата стрес или професионалното изтощение, известно като прегаряне,

...
Свързаният с работата стрес или професионалното изтощение, известно като прегаряне,
Коментари Харесай

Колко "струва" стресът на работното място?

Свързаният с работата стрес или професионалното безсилие, известно като " прегаряне ", коства на английската стопанска система 28 милиарда лири всяка година и е причина за 23,3 милиона дни отпуск по болест, съгласно ново изследване, представено от Франс прес. 

Жителите на Англия са по-податливи на проблеми с психологичното здраве, в сравнение с хората в която и да е друга от страните, включени в разбора, показват създателите му от френската застрахователна компания " Акса " (Axa) и английския Център за стопански и бизнес проучвания (CEBR).

Заключенията им се основават на изследване на института " Ипсос " (Ipsos), обхванало 30 000 души на възраст от 18 до 74 години в 16 страни и територии по света. Резултатите от него демонстрират, че 21 % от възрастните британци страдат от прочувствен стрес, изпреварвайки Съединени американски щати (17 процента), Белгия (11 процента), Франция (10 процента), Китай (10 процента) и Швейцария (9 процента).

" Почти половината британци понастоящем не са в положение на психологично богатство и са изложени на риск от прегаряне, което оказва доста влияние върху стопанската система и бизнеса на Обединеното кралство ", показват създателите на изследването в изказване.

Кризата с разноските за живот във Англия наподобява има изключително неподходящо влияние.

Данните на CEBR демонстрират, че единствено финансовият стрес и паниките на чиновниците костват на бизнеса в страната до 6,2 милиарда лири под формата на отсъствия по болест и загуба на продуктивност.

Проучването въпреки всичко разкрива и признаци на усъвършенстване, с понижаване на стигмата, обвързвана с проблемите с психологичното здраве, и доста увеличение на броя на хората, които са в " доста положително психологично здраве " - те съставляват 23 % от интервюираните.

Източник: Елена Христова/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР