Свършеното от Ваня Караганева като директор на Държавната консолидационна компания

...
Свършеното от Ваня Караганева като директор на Държавната консолидационна компания
Коментари Харесай

Скандалът расте! Папката за Караганева в ДАНС още преди изборите

Свършеното от Ваня Караганева като шеф на Държавната консолидационна компания е подкрепено с една директория документи. Тя е предадена на ДАНС доста преди изборите и не сме вдигали никакъв звук. Това съобщи пред бТВ изпълнителният шеф и член на съвета на шефовете на ДКК Рая Каназирева, която участваше в решението за премахване на Караганева. Вчера обаче министърът на стопанската система Даниела Везиева изиска оставките на целия ръб, в това число и на Каназирева. Агенцията по вписванията пък отхвърли да отпише Караганева с претекста, че решението за премахване е взето незаконосъобразно. На съвещанието на Съвета на шефовете са участвали единствено 3-ма от 5-мата членове на борда - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска - тримата назначени в последните дни на мандата на ГЕРБ. Скандалът продължава да пораства.



Тези неща са подети доста преди някой да се пробва да политизира каквото и да е. В момента казусът им очевидно е, че не могат да открият " на кого сме хора ". Позицията на ГЕРБ не мисля, че оказа помощ. Измести фокуса. Очаквам страната да има политика за тези предприятия, а не да има подмолни ползи, безапелационна бе Каназирева.

Тя уточни, че не може да дефинира дали става дума за лобизъм в дейностите на Караганева. Търговският закон дава право на изпълнителния шеф да подписва контракти, да назначава и да уволнява. Но ДКК се ръководи от съвета на шефовете. По думите на Каназирева в няколкото седмици след избирането на Караганева практиките до оня миг са били поетапно разхлабени, а от встъпването й в служба към този момент е насъбрана половин директория с документи - сключване на заповеди за отбягване на системата за двоен автограф, промяната на банката и други

Министър Везиева има цялостното право да се разпорежда със състава на съвета на шефовете. Ние считаме, че сме създали това, което е наш и длъжностен, и цивилен дълг, сподели Каназирева. И акцентира, че Съветът на шефовете не е знаел какво се случва в ДКК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР